Cambuur-fans zeggen vertrouwen in Lodeweges op na gevoelige overstap
'Onbegrijpelijk dat in deze belangrijke fase zo'n bericht naar buiten komt'

Cambuur-fans zeggen vertrouwen in Lodeweges op na gevoelige overstap

31-03-2014 16:57
12

De overstap van trainer Dwight Lodeweges naar sc Heerenveen valt niet goed bij de fans van zijn huidige werkgever, SC Cambuur. De trainer volgt komend seizoen Marco van Basten op bij de rivaal uit Heerenveen.

Supportersvereniging De Kern van Cambuur zegt maandag direct het vertrouwen in de hoofdtrainer van de Friese club op. 'Onbegrijpelijk dat in deze voor SC Cambuur zo belangrijke fase van de competitie in de strijd voor lijfsbehoud in de Eredivisie er zo'n bericht naar buiten komt welke een bom legt onder de geweldige clubspirit', valt te lezen op de website van het supportersverbond.

'In verband met dit vanmiddag aangekondigde aanstaande vertrek van de hoofdtrainer naar aartsvijand 'DKV' is volgens de Kern van Cambuur een onwerkbare en onhoudbare situatie ontstaan rond de heer Lodeweges en roept op tot het (tijdelijk) naar voren schuiven van Henk de Jong als nieuwe interim-hoofdtrainer van onze club', verzoeken de fans de clubleiding van Cambuur.

Heerenveen maakte de komst van Lodeweges maandag bekend. De 57-jarige trainer neemt komende zomer het stokje over van Van Basten. De oud-spits kondigde eerder dit jaar aan na twee seizoenen te vertrekken bij de Friese club.