'Real loost Ancelotti en klopt aan bij oude bekende met Madrileense droom'
Real Madrid zou doelwit al hebben benaderd

'Real loost Ancelotti en klopt aan bij oude bekende met Madrileense droom'

16-09-2014 18:58
5

De kans bestaat dat Napoli over een aantal maanden op zoek moet naar een vervanger voor Rafa Benitez. De Spaanse trainer staat op de nominatie om Carlo Ancelotti te vervangen bij Real Madrid.

Het contract van Benitez bij Napoli loopt over een jaar af en hoewel de club graag wil praten, houdt de trainer de boot af. Volgens Spaanse en Italiaanse media heeft dat te maken met de interesse van Real Madrid. De Spaanse topclub gaat volgend jaar afscheid nemen van Ancelotti, die niet goed genoeg bevalt, en zou Benitez al via een tussenpersoon hebben benaderd.

Het is geen geheim dat de Spanjaard ooit nog eens bij een topclub uit zijn geboorteland aan de slag wil. Real informeerde in het verleden al twee keer eerder bij Benitez, die aan het begin van de jaren '90 verschillende jeugdteams van Real Madrid en Castilla onder zijn hoede had. "Rafa kreeg twee achtereenvolgende jaren de kans om coach van Real Madrid", onthulde zijn zaakwaarnemer onlangs.

Benitez staat sinds vorig seizoen aan het roer bij Napoli. De Italiaanse club heeft Roberto Mancini, Vincenzo Montella en Luciano Spalletti op een schaduwlijst staan, mocht het tot een vertrek komen.