Contractduur struikelblok bij AZ: Over de invulling konden we het niet eens worden
Stewart: "Blijkt het niet te werken, dan kun je dat namelijk nog tijdig herstellen"

Contractduur struikelblok bij AZ: "Over de invulling konden we het niet eens worden"

18-09-2014 13:14

Technisch directeur Earnest Stewart van AZ rept met geen woord over een ontslag van Alex Pastoor. De Amerikaan legt enkele uren na het vertrek van de beoogde nieuwe hoofdtrainer uit dat beide partijen het niet eens konden worden over de contractduur en dat dit het struikelblok was.

Pastoor was in dienst als assistent en wilde na het terugtreden van Marco van Basten graag aan de slag als hoofdcoach. Donderdag meldde AZ dat hij zich niet kon vinden in de aanbieding van de Alkmaarders en dat Pastoor per direct weg was. Het Algemeen Dagblad meldde daarna dat hij ontslagen zou zijn en het Noordhollands Dagblad voegde toe dat Pastoor juridische stappen wil ondernemen.

Stewart houdt ondertussen vol dat de lezing die gegeven werd, ook de werkelijke achtergrond is. "Wij vinden dat we Alex een passende en mooie aanbieding hebben gedaan", laat hij aan Voetbal International weten. "Maar na alles wat er is gebeurd de afgelopen dagen, wilden we eerst afwachten of het goed gaat. Blijkt het niet te werken, dan kun je dat namelijk nog tijdig herstellen. De beoogde constructie dit seizoen was namelijk met Marco als hoofdtrainer. Die rollen zouden nu noodgedwongen omgedraaid worden. Over de invulling daarvan konden we het niet eens worden."

Volgens VI zijn de onderhandelingen stukgelopen op de contractduur. Waar AZ niet verder wilde gaan dan een jaar, zette Pastoor in op een langer dienstverband. AZ moet nu op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer en naar verluidt wordt dat John van den Brom. De clubloze coach heeft in ieder geval wel oren naar de Alkmaarders. Stewart: "We willen zo snel mogelijk schakelen om voor rust te zorgen."