Ajax-talent heeft De Boer in de smiezen: Dat kon ik aan zijn lichaamstaal zien
Riedewald houdt dubbel gevoel over aan CL-debuut tegen Barça

Ajax-talent heeft De Boer in de smiezen: "Dat kon ik aan zijn lichaamstaal zien"

24-10-2014 17:29
2

De achttienjarige Jaïro Riedewald kijkt met een dubbel gevoel terug op de wedstrijd tegen FC Barcelona in de Champions League. Het talent van Ajax maakte zijn debuut in het Europese toernooi, maar ging met de Amsterdammers onderuit in Camp Nou (3-1).

"Vroeger als kind heb ik al een rondleiding gehad in het stadion van Barcelona", zegt Riedewald in gesprek met Ajax TV. "We hebben verloren, maar voor mij heeft de avond toch een leuke wending gekregen en dat is dat ik mijn debuut heb gemaakt in de Champions League. Dus dat geeft een dubbel gevoel."

"Op deze leeftijd je debuut maken tegen Barcelona is natuurlijk mooi. Ik weet niet zo goed hoe ik hier op moet terugkijken. Ik was ook betrokken bij het doelpunt, al met al was het op zich wel een mooie avond", vervolgt de jongeling, die op de nummer '6' positie inviel. "Dat is een positie waar ik eerder wel eens heb gestaan. In deze wedstrijd beviel het me wel goed, we zullen zien hoe het verder gaat."

Tijdens de wedstrijd kreeg Riedewald complimenten van de verdedigers achter hem. "Ze hebben veel ervaring en hebben me goed gecoacht. Ze gaven me ook complimentjes, dan groei je er vanzelf in", aldus de talentvolle speler, die vrijdag ook complimenten ontving van trainer Frank de Boer "Persoonlijk heeft hij nog niets tegen me gezegd, maar aan zijn lichaamstaal kon ik zien dat hij tevreden was."