Heracles-spits haalt uit naar oude club: Een frikandelletje, kroketje, kipnuggets
"Hij kan qua normen en waarden nog wel wat vooruitgang kan boeken"

Heracles-spits haalt uit naar oude club: "Een frikandelletje, kroketje, kipnuggets"

28-10-2014 09:39
1

In de KNVB Beker staat Heracles Almelo dinsdag tegenover FC Emmen. Voor Wout Weghorst betekent dat een weerzien met zijn oude club. Pikant is dan ook dat de spits uitgerekend dinsdag hard naar zijn ex-werkgever uithaalt.

Volgens Weghorst was de professionele instelling ver te zoeken bij de technische staf van Emmen. "Ik wilde graag investeren in mezelf. Het volgen van speciale voedingsrichtlijnen, het doen van extra krachttraining. In mijn ogen normale zaken die horen bij het profbestaan, maar bij FC Emmen stond ik daar alleen in", vertelt hij in het Dagblad van het Noorden.

"Een frikandelletje, een kroketje, kipnuggets, het was er gewoon. En ik zat altijd in mijn eentje in het krachthonk", vervolgt Weghorst, die enkele jaren geleden nog in de derde klasse van de amateurs voetbalde. Via hoofdklasser DETO en Willem II kwam hij in Drenthe terecht, waar hij in twee seizoenen negentien keer scoorde. 

Toch kreeg de spits afgelopen maart een ontslagbrief op de deurmat. Trainer Joop Gall heeft echter nooit aan de kwaliteiten van Weghorst getwijfeld. "Ik heb nooit problemen gehad met de investeerder en liefhebber Wout Weghorst", zegt hij in de regionale krant. "Ik denk dat de mens Wout Weghorst daarentegen qua normen en waarden nog wel wat vooruitgang kan boeken."

De 22-jarige Weghorst ontving snel na zijn vertrek uit Emmen een aanbieding van Heracles Almelo, waar hij nu basisspeler is en zelfs al Jong Oranje haalde. Het bekerduel met zijn oude club start dinsdag om 20.00 uur.