Klaassen ziet plan van Cruijff wel zitten: Ik vind het steeds leuker worden
"Ik denk dat ik dat wel steeds meer onder de knie krijg"

Klaassen ziet plan van Cruijff wel zitten: "Ik vind het steeds leuker worden"

31-10-2014 16:55
4

In Amsterdam staat zaterdag het duel tussen landskampioen Ajax en promovendus FC Dordrecht op het programma. Puntenverlies is niet geoorloofd, beseft Davy Klaassen zich. "Dit is normaal gesproken geen probleem. Je mag verwachten dat we gaan winnen. Veel doelpunten maken is wel wat we willen", zegt hij.

Ajax kan een lekkere zege ook goed gebruiken. De Amsterdammers wonnen tot op heden slechts zes van de tien competitiewedstrijden, terwijl er in Europa nog helemaal niet werd gewonnen. "We hadden zeker vier punten meer moeten hebben", aldus Klaassen tegen AT5. Hij vindt wel dat het de laatste weken beter gaat. "Maar in het begin was het niet geweldig", beaamt hij.

Ook het doelsaldo (20-12) kan hem niet bekoren. "Te veel goals tegen en te weinig gescoord, dat moet beter. Er zit de laatste tijd wel wat meer ritme in het spel, we zijn gevaarlijker. We moeten dat nu nog langer zien vol te houden in wedstrijden." De achterstand van vier punten op PSV valt in dat licht bezien mee. "Het is weleens slechter geweest. Natuurlijk wil je het liefst bovenaan staan, we gaan er alles aan doen om dat weer voor elkaar te krijgen. Maar het is toch zonde dat je nu al vier punten achter staat."

Afgelopen week suggereerde Johan Cruijff dat Klaassen als controleur in het spoor kan treden van Xavi en Toni Kroos. Frank de Boer wil daar nog niet aan, maar de blonde voetballer ziet die plek op termijn wel zitten. "Ik denk dat ik dat wel steeds meer onder de knie krijg, het is ook iets wat ik mezelf voor het seizoen ten doel heb gesteld. En dat gaat wel de goede kant op. Eerst vond ik aanvallen alleen maar leuk, maar nu vind ik dat ook steeds leuker worden."