Ajax komt met witte rook en maakt eindelijk nieuwe hoofdsponsor bekend
Amsterdammers verder met Ziggo op het shirt

Ajax komt met witte rook en maakt eindelijk nieuwe hoofdsponsor bekend

07-11-2014 08:48
18

Ajax heeft eindelijk een nieuwe hoofdsponsor gevonden. De Amsterdammers gaan per 1 januari 2015 in zee met Ziggo. Dat laat de club vrijdag in een persbericht weten.

Ziggo en Ajax gaan een contract aan tot medio 2019. Na 2,5 jaar heeft Ziggo de mogelijkheid de overeenkomst te beëindigen, met een opzegtermijn van twaalf maanden. De vaste jaarlijkse vergoeding die Ajax ontvangt bedraagt acht miljoen euro. Per jaar is daarnaast een variabel bedrag van twee miljoen euro vastgesteld. Het eerste half jaar is de vergoeding vier miljoen vast en maximaal één miljoen variabel. Die cijfers maakt Ajax bekend.

De merknaam Ziggo zal ook op de shirts van Ajax komen te staan. De huidige hoofdsponsor Aegon zou aanvankelijk eind vorig seizoen afzwaaien, maar omdat Ajax nog geen vervanger had gevonden, besloot het verzekeringsbedrijf nog een half jaar – tegen gereduceerd tarief – door te gaan. Aegon betaalde Ajax maximaal twaalf miljoen euro per jaar.

'Passen bij elkaar'
Michel Kinsbergen, algemeen directeur van Ajax, is verguld met de deal. "Met Ziggo hebben we een partner gevonden die echt bij Ajax past", zegt hij in het persbericht. "Het is een modern, ambitieus bedrijf waar veel jonge mensen werken en dat midden in de maatschappij staat. Vanaf het eerste gesprek voelt het goed. Wij verheugen ons op een mooie samenwerking."

Ziggo zelf is trots dat het met een bekende naam als Ajax in zee gaat. "De mogelijkheid om shirtsponsor van Ajax te worden komt zelden voor", zegt Babtiest Coopmans namens Ziggo. "Ziggo kan zich als nieuw landelijk kabel- en mediabedrijf op een unieke manier presenteren door dit partnership. Het is een logische keuze voor beide partijen. Wij zijn dan ook zeer enthousiast over onze samenwerking."

Niet in jeugd
Overigens komt de naam van Ziggo niet op het shirt van de jeugdelftallen te staan. Ajax behoudt het recht om daar een apart sponsorcontract voor af te sluiten. Ook het vrouwenelftal en de zaterdagamateurs zijn niet in het sponsorcontract met Ziggo opgenomen.