Ajax zet attractiviteit niet op plaats één: Volle portemonnee geeft ons geen druk
Amsterdammers voelen geen druk om te investeren

Ajax zet attractiviteit niet op plaats één: "Volle portemonnee geeft ons geen druk"

29-11-2014 06:35
3

Ajax neemt de kritieken van de supporters serieus. Een gebrek aan attractiviteit wordt de club wel eens verweten. De Amsterdammers trekken voor een verbetering van die factor echter niet de beurs.

"Ik vind dat we een geweldig goede hoofdcoach en staf hebben. En we willen allemaal een sprankelend Ajax zien", zegt algemeen directeur Michael Kinsbergen, die weet dat Ajax over een goede financiële positie beschikt, in De Telegraaf. "Die volle portemonnee geeft ons geen druk. Ik vind het veel belangrijker aan ons beleid vast te houden. Frank, Marc, Wim en Dennis (het technische hart, red.) zien dat ook zo."

"Je wilt toch een bepaald houvast hebben", vervolgt directeur marketing Edwin van der Sar. "En Frank moet elke keer, na twee, drie spelers te zijn kwijtgeraakt, weer opnieuw beginnen. We willen niet kopen, maar opleiden. Natuurlijk horen wij ook dat er klachten zijn over de attractiviteit."

Toch geniet de attractiviteit niet de hoogste prioriteit in de hoofdstad. "De landstitel winnen is het allerbelangrijkste. Alleen bij Ajax moet dat ook met flair en aanvallend voetbal gebeuren. Aan die stap wordt keihard gewerkt en je ziet daar bij vlagen de eerste resultaten van", besluit Van der Sar.