Duitsers rekenen op Ajax: Kan me niet voorstellen dat Milik nog terugkeert
Poolse spits kan voor bedrag tussen 1,5 en 2 miljoen euro naar Ajax overstappen

Duitsers rekenen op Ajax: "Kan me niet voorstellen dat Milik nog terugkeert"

08-12-2014 09:58
32

De kans dat Arek Milik ook volgend seizoen bij Ajax speelt is groot. Dat verwacht met althans in Duitsland. De eigenlijke werkgever van Milik, Bayer Leverkusen, verwacht niet dat de Pool aan het einde van het seizoen terugkeert naar de Bundesliga-club.

René van Zee
MÜNCHEN

Milik is bezig aan een prima seizoen bij Ajax, dat hem voor een jaar huurt van Bayer Leverkusen. In het huurcontract is tevens een optie tot koop opgenomen. Het heeft er alle schijn van dat Ajax die optie op de Pools international gaat lichten, hetgeen betekent dat Milik ook de komende seizoenen bij Ajax zou spelen. De Duitsers wachten het bericht uit Amsterdam betreffende Milik af, maar weten de uitkomst al.

"Op dit moment is er nog niets beslist, maar ik kan me voorstellen dat Ajax de optie licht en Arek Milik aan het eind van het seizoen naar Ajax gaat. De vraagprijs ligt tussen de 1,5 en 2 miljoen euro", onthult de sportief directeur van Bayer Leverkusen, Rudi Völler, in gesprek met VoetbalPrimeur. "Bij ons kwam Milik niet aan speelminuten toe en die krijgt hij bij Ajax wel."

"We hebben met Stefan Kiessling en Josip Drmic, die we gekocht hebben van 1. FC Nürnberg, twee  spelers voor de spitspositie. We zijn zeer tevreden met de ontwikkeling van het team onder trainer Roger Schmidt en dit is nog maar het begin", belooft Völler, die Bayer Leverkusen terugvindt op de vierde plek in de Bundesliga. Afgelopen weekend verloor Leverkusen met 1-0 van Bayern München.

"Ik heb me met de situatie van Milik niet zo bezig gehouden", reageert trainer Schmidt desgevraagd. "De overgang naar Ajax was voor mijn komst naar Bayer Leverkusen reeds beslist. Ik kan me niet voorstellen dat hij nog bij deze club terugkeert", zegt Schmidt, sinds afgelopen zomer trainer van Bayer. De coach kwam over van Red Bull Salzburg. Milik scoorde dit seizoen al acht treffers namens Ajax in de Eredivisie.