'Persona non grata' bij Twente: Dan beschik je dus over een ijzersterke discipline
"Dan toon je dus karakter"

'Persona non grata' bij Twente: "Dan beschik je dus over een ijzersterke discipline"

19-12-2014 17:35

Kyle Ebicilio is deze week niet meer gewenst bij FC Twente. De middenvelder kreeg te horen dat hij voor het bekerduel met De Graafschap op de bank moest plaatsnemen en dat kon hij maar moeilijk verkroppen. Zijn reactie leidt ertoe dat Ebecilio ook bij de wedstrijd tegen Willem II niet welkom is.

Zaakwaarnemer Edson Pina e Silva gaat op de website van managementbureau P4P International eenmalig op de kwestie in. Ebecilio was erg teleurgesteld over zijn reserverol en maakte dat in woord en gebaar kenbaar. Inmiddels heeft hij echter zijn excuses aangeboden, vertelde Pina e Silva, die nu ook een nadere verklaring geeft.

"Vaak lees je in de media in deze situaties het ene na het andere sensatieverhaal terwijl je gewoon simpel bij de feiten kunt blijven", aldus de vertegenwoordiger, die om begrip vraagt. "Als je als jonge speler al anderhalf seizoen onafgebroken in de basis hebt gestaan, altijd maximaal voor het team hebt gegeven, vaak ook met pijnstillers hebt gespeeld, dan beschik je dus over een ijzersterke discipline en toon je dus karakter."

"Vervolgens kom je in een vormdip en vallen de resultaten met het team zwaar tegen. Dan ben je echt teleurgesteld als je hoort dat je ernaast staat. Sterker nog, ik ken geen enkele winnaar die zich braaf in de hoek laat zetten. Die gasten willen direct reageren en het liefst op het veld", vervolgt Pina e Silva, die de actie niet wil goed praten.

"Maar als je jong bent, dan maak je fouten. Sterker nog, je wordt geacht fouten te kunnen maken om daar vervolgens weer van te kunnen leren. De bekende stappen naar volwassenheid. Kyle zal ook hiervan moeten leren. Achteraf erkent hij dat hij anders had moeten reageren op het bericht dat hij niet in de basis zou starten. Hij zal nu zijn voeten moeten laten spreken en zich terug moeten knokken in het elftal."