Het is zwak, bij elke tegenslag dondert het elftal als een kaartenhuis in elkaar
"Wij moeten proberen de poorten gesloten te houden"

"Het is zwak, bij elke tegenslag dondert het elftal als een kaartenhuis in elkaar"

20-12-2014 08:26

Justin Goetzee is nog maar anderhalf jaar bij NAC Breda werkzaam, maar moest in die periode meer crisisgesprekken voeren dan menig ander in een hele carrière. Vrijdag was het opnieuw raak voor de algemeen directeur, die het elftal donderdag met liefst 6-0 van Excelsior zag verliezen.

De conclusies zijn hard na het beschamende optreden in Rotterdam. "We missen leiders. Er is een gebrek aan zelfvertrouwen. De mentale weerbaarheid is zwak. Bij elke tegenslag dondert het elftal als een kaartenhuis in elkaar", somt Goetzee op in het Algemeen Dagblad.

Toch pleit men in Breda niet voor een trainerswissel, ondanks het feit dat Eric Hellemons bijzonder onervaren is. "Wij moeten proberen de poorten gesloten te houden", aldus het directielid. "Al weten wij ook dat er in de voetballerij en vooral bij een club als NAC nu mechanismen kunnen ontstaan waar we zelf geen vat op kunnen krijgen. Ik merk nu al dat de druk elke dag groter wordt."

Volgens Hellemons liggen de problemen niet aan de trainers, maar aan de kwaliteit van de spelers. De leiding van NAC zal dan ook in alle hevigheid op zoek moeten naar versterkingen die in de winter gehaald kunnen worden. Intussen kijkt men in Breda angstvallig vooruit naar de wedstrijd tegen Feyenoord.

"Zoals wij tegen Excelsior speelden, daar durfde ik bijna niet meer naar te kijken. Je hoeft geen geleerde te zijn om te zien dat wij op de nacompetitie afstevenen. Het is natuurlijk lastig om een wedstrijd tegen Feyenoord te spelen. Wij hebben tegen de spelers gezegd: 'Het kan in elk geval nooit zo zijn dat je op strijd verliest'. Dat verdienen onze hondstrouwe supporters niet", aldus Goetzee in het AD.