Ik dacht dat ze zouden doorgroeien, maar dat valt tegen. Ajax grijpt naast titel
"De ene week krijgen ze het publiek op de banken, de andere week is het niks"

"Ik dacht dat ze zouden doorgroeien, maar dat valt tegen. Ajax grijpt naast titel"

21-12-2014 23:32
7

Ajax heeft halverwege het seizoen meer punten verzameld dan de afgelopen vier kampioensjaren. Dat betekent echter niet dat de Amsterdammers favoriet zijn voor de titel, stelt Arno Vermeulen.

Ajax lijkt stabiel, maar zakt zo nu en dan ook door zijn hoeven. Dat bleek donderdag in de bekerwedstrijd tegen Vitesse. "Opvallend is wel dat het voor wat betreft het aantal punten het beste seizoen is onder Frank de Boer tot nu toe. Normaal gesproken had Ajax een mindere periode voor de winterstop, maar die bleef nu uit", aldus de voetbalcommentator van de NOS.

"Voor het seizoen had ik verwacht dat Ajax kon doorgroeien, ook omdat ze van de kampioensploeg alleen Daley Blind waren kwijtgeraakt. Maar dat viel tegen. Met Anwar El Ghazi en Ricardo Kishna is er wel talent, maar ze zijn nog wisselvallig. De ene week krijgen ze het publiek op de banken, de andere week is het niks."

Vermeulen vindt dat de kampioen ook te vaak teleurstelt in topwedstrijden dit seizoen. "Weliswaar werd er van Feyenoord gewonnen, maar de Rotterdammers voetbalden beter. Van PSV werd verloren. Opgeteld bij de rij matige prestaties in de Champions League en de KNVB Beker geeft mij het gevoel dat Ajax naast de titel grijpt."

"Centraal achterin is het niet waterdicht, op de flanken is het wisselvallig en ook keeper Jasper Cillessen is niet in topvorm", analyseert hij tot slot. "Ricardo van Rhijn en Nick Viergever zijn redelijke backs, maar voegen aanvallend minder toe dan Jetro Willems en Santiago Arias bij PSV."