Rutten laat tweetal gaan en hoopt op buitenkansje: Ik zal een voorbeeld geven
"We moeten ook verder kijken"

Rutten laat tweetal gaan en hoopt op buitenkansje: "Ik zal een voorbeeld geven"

24-01-2015 09:55

Fred Rutten heeft de hoop op een winterse transfer nog niet opgegeven. De trainer van Feyenoord is akkoord gegaan met het vertrek van Ruben Schaken en Wesley Verhoek en hoopt dat er daarmee wat ruimte is ontstaan voor een aanwinst.

Door het waarschijnlijke aanblijven van Mitchell te Vrede lijkt de komst van Mike Havenaar niet reëel, maar dat betekent niet dat Rutten een transfer uit zijn hoofd zet. "Ik ben van mening dat we altijd iets moeten doen als het nog kan. Mits er nog ruimte is natuurlijk", citeert NUsport.

"Het is altijd afwegen of het een versterking voor de korte of de lange termijn is. Ik ben ook aan het overwegen om wat jonge talenten vaker bij de selectie te halen", vervolgt Rutten, die niet vindt dat winterse transfers bij voorbaat gedoemd zijn om te mislukken. "Een directe versterking kan ook goed zijn voor de lange termijn."

"Ik zal een voorbeeld geven. Bij FC Twente haalde ik ooit Edson Braafheid in de winterstop op bij FC Utrecht. Dat was eigenlijk voor de lange termijn, maar die deed het zo goed dat ik niet meer om hem heen kon", aldus de oefenmeester, die aan inspiratie geen gebrek heeft.

"Dan fladderen er meteen allemaal namen door mijn hoofd, maar ik weet momenteel niet of dat allemaal opties zijn", doelt Rutten op zijn wensenlijstje. "Als club zijnde moeten we altijd kijken naar hoe we beter kunnen worden. Ik begin met de ontwikkeling van jonge spelers, maar we moeten ook verder kijken."