'Jupiler League is in trek, topschutter kan naar Engeland en Frankrijk'
FC Emmen-spits Peters is in de zomer transfervrij

'Jupiler League is in trek, topschutter kan naar Engeland en Frankrijk'

30-01-2015 10:44
2

De Jupiler League is dit seizoen in trek. De veel scorende spitsen van het tweede niveau in Nederland genereren flink wat interesse. Mogelijk raakt het verrassend presterende FC Emmen topscorer Cas Peters één dezer dagen kwijt, want hij geniet interesse uit het buitenland.

Peters is dit seizoen op dreef en voert de topschutterslijst van de Jupiler League aan met zeventien goals. Dat leverde al belangstelling op van SC Cambuur en Excelsior, maar de van FC Twente overgekomen Tukker wees dat af. De interesse uit de Eredivisie is er nog steeds en daar zijn nu ook clubs uit Frankrijk en Engeland bij gekomen. Dat schrijft het Dagblad van het Noorden vrijdag.

Wedden

Meer odds

Peters gaat in gesprek met de regionale krant ook in op de transfergeruchten en denkt niet dat hij de stap gaat maken. "Je weet het natuurlijk nooit, op het laatste moment komen de meeste transfers tot stand en krijg je soms een aanbieding die je niet kunt weigeren", zegt de aanvaller. "Maar op dit moment ga ik er vanuit dat ik hier nog een mooi halfjaar tegemoet ga. In de zomer ben ik transfervrij en zien we wel verder."

Peters brak bij FC Twente niet door en had het op huurbasis bij Go Ahead Eagles ook niet makkelijk. Het aanvallende voetbal van FC Emmen ligt hem wel, gezien zijn doelpuntenstroom. De spits heeft ook een doel en dat liegt er niet om. "Ooit hoop ik voor Liverpool te spelen, Fernando Torres is mijn voorbeeld. Als ik dat ooit bereik, dat zou echt een droom zijn die uitkomt. Je weet maar nooit toch?"

De topschutters van de Jupiler League staan er dit seizoen goed op. Kevin van Veen, die zestien keer scoorde namens FC Oss, lijkt op weg naar Scunthorpe United. De aanvaller had over interesse niet te klagen. Ook Vincent Janssen van Almere City FC werd meermaals bekeken, maar rond hem is het momenteel rustig.