Kazim-Richards mikt op 'Oranje': In het buitenland de meest trefzekere Turk
Spits van Feyenoord wil weer voor Turkije spelen

Kazim-Richards mikt op 'Oranje': "In het buitenland de meest trefzekere Turk"

24-02-2015 15:27

Colin Kazim-Richards hoopt snel weer uit te komen voor het nationale elftal van Turkije. De spits van Feyenoord denkt al na over een oproep. In 2011 speelde de voorhoedespeler van de Rotterdammers zijn laatste wedstrijd voor Turkije.

“Ik kijk uit naar de dag dat ik weer bij de nationale ploeg word gehaald. Ik heb het spelen met Turkije echt gemist”, citeert Voetbal International de aanvaller van het Turkse persbureau DHA. "Als ik zo blijf presteren en scoren bij Feyenoord hoop ik dat ik een oproep krijg van Terim (de bondscoach, red.). Volgens mij ben ik in het buitenland de meest trefzekere Turk."

Na Burak Yilmaz van Galatasaray is Kazim-Richards dit seizoen de meest trefzekere Turk, weet VI. Bij zijn club Feyenoord lijkt hij in ieder geval niet stuk te kunnen. Volgens het Algemeen Dagblad is technisch directeur Martin van Geel weg van Kazim-Richards en ook trainer Fred Rutten heeft goede woorden over voor het sterke aanspeelpunt. "Hij is met die jonge gasten bezig, wil ze echt helpen", zei Rutten eerder.

Mocht Kazim-Richards inderdaad door bondscoach Terim worden opgeroepen, dan staat hem mogelijk een bijzondere wedstrijd te wachten. Op 28 maart neemt Turkije het namelijk op het tegen het Nederlands elftal.