Rutten vertrekt met 'Feyenoord-onwaardige' afstand: Het werd minder en minder
"Al vond ik het toen al niet zo bijzonder"

Rutten vertrekt met 'Feyenoord-onwaardige' afstand: "Het werd minder en minder"

27-02-2015 16:23
9

Willem van Hanegem ligt niet wakker van het nakende vertrek van Fred Rutten bij Feyenoord. De trainer en club maken na het competitieduel met FC Utrecht van zondag hun breuk wereldkundig.

Van Hanegem is niet onder de indruk van het werk van Rutten, die sinds de zomer aan het roer stond in De Kuip. "In het begin vond iedereen het spel nog wel aardig en was het allemaal wel positief, al vond ik het toen al niet zo bijzonder. Maar het voetbal werd steeds minder en minder", legt De Kromme uit aan Voetbal International.

Het gevolg is een derde plek in de Eredivisie, mijlenver verwijderd van koploper PSV. "Dat is Feyenoord-onwaardig. Daaraan wordt een beetje voorbijgegaan omdat ze het spel wel goed vinden", doelt hij ook op technisch directeur Martin van Geel. "Nou, als het allemaal zo goed was geweest, had Feyenoord tegen Ajax dit seizoen minimaal vier punten gepakt. Nu heb je er één. En als het zo goed was, denk jij dan dat ze in deze competitie, met deze clubs, twintig punten achterstand zouden hebben op PSV?"

Uiteindelijk mag er gesproken worden van een mislukt huwelijk tussen Rutten en Feyenoord. "Ik vind Fred een heel aardige vent, daar niet van. Maar achteraf gezien begrijp ik zijn aanstelling niet zo goed. Ik val daarmee Rutten trouwens niet af: de leiding heeft eerder al gekozen voor een bepaalde filosofie en dan moet je daar in mijn ogen aan vasthouden."