Ik ben geen Cruijff en volgens mij is Cruijff voor de verkeerde club
"Elk dipje heeft zijn positieve punten"

"Ik ben geen Cruijff en volgens mij is Cruijff voor de verkeerde club"

02-03-2015 08:29

Jean-Paul Boëtius kent een moeilijk seizoen bij Feyenoord. De twintigjarige aanvaller scoorde dit seizoen in de Eredivisie vier keer en gaf nog geen enkele assist, hij is zoekende naar zijn vorm. De Rotterdammer weet zelf ook dat hij op dit moment niet de speler is die hij de afgelopen twee jaar was, daarom doet hij er alles aan om weer 'de oude' te worden.

"Je doet hard je best, maar op de een of andere manier lukt het gewoon niet", zegt Boëtius in gesprek met RTV Rijnmond. De buitenspeler heeft gezocht naar het probleem en het punt waar het misgaat. "Dat heb ik zeker gedaan, maar uiteindelijk kom je niet tot echte antwoorden. Je moet het achter je laten en elke wedstrijd weer op nul beginnen. En het beste van jezelf willen laten zien, want dat is nog niet gebeurd dit seizoen."

Zo'n minder seizoen zorgt ook voor twijfels bij de jongeling. "Twijfelen heb ik gedaan, maar die periode is voorbij. Eigenlijk is het meer nadenken dan twijfelen, nadenken over wat je gaat doen. In de voorgaande twee jaar was alles op intuïtie en je ziet wel waar je eindigt, alles op gevoel. Dat ging nu even niet, dat is wat ik weer wil."

Er is nog altijd wel vertrouwen bij Boëtius. "Ik weet dat ik lekkere acties kan maken, op de training geen probleem. Maar op de training pak je geen punten. Ik moet gewoon mijn ding blijven doen, mijn eigen spel blijven spelen. Je moet het goede gevoel bij jezelf naar boven blijven halen, ook al gaat het minder. Elk dipje heeft zijn positieve punten", aldus Boëtius op Cruijffiaanse wijze. "Ik ben geen Cruijff en volgens mij is Cruijff voor de verkeerde club."