Roep om Feyenoorder wordt luider: Ik vertrouw op mijn eigen kwaliteiten
"Ik hoop dat ik volgend jaar dus meer minuten kan gaan maken"

Roep om Feyenoorder wordt luider: "Ik vertrouw op mijn eigen kwaliteiten"

20-04-2015 12:48

Lucas Woudenberg kijkt uit naar volgend seizoen. Dan staat Giovanni van Bronckhorst als eindverantwoordelijke aan het roer bij Feyenoord en ziet het talent perspectief op meer minuten in de hoofdmacht.

"We moeten zien hoe dat gaat lopen", vertelt de twintigjarige linksback aan Feyenoord Magazine. "Het belangrijkste is dat ik mezelf ontwikkel en dat gaat het snelst met wedstrijden. Ik hoop dat ik volgend jaar dus meer minuten kan gaan maken."

"Ik zie in elk geval voldoende perspectief bij Feyenoord, want ik heb vertrouwen in mijn eigen kwaliteiten. Bovendien krijgen we met Van Bronckhorst en Van Gastel twee trainers die alle spelers door en door kennen. Zij weten wat ik kan en nog moet verbeteren."

Woudenberg is ook blij dat hij vanaf de zomer in één team speelt met Dirk Kuyt. "Ik hoop dat ik volgend seizoen veel van hem kan leren. Het is altijd mooi om met dat soort spelers op het veld te staan. Toch kijk ik wat dat betreft niet te veel vooruit. Het belangrijkste is dat wij ons eerst focussen op de laatste wedstrijden van dit seizoen en het jaar goed afsluiten."

De jonge verdediger is dit seizoen de stand-in van Miquel Nelom op de positie van linksback. Nelom kreeg maandag, een dag na de 0-1 nederlaag tegen degradatiekandidaat Go Ahead Eagles, harde kritiek te verduren en de roep om Woudenberg wordt steeds groter in De Kuip.