Ajax vindt missing link en opvolger van Deen: Af en toe een 'beukie' uitdelen
"Hij laat niets aan het toeval over"

Ajax vindt missing link en opvolger van Deen: "Af en toe een 'beukie' uitdelen"

06-05-2015 16:42

Frank de Boer ziet in Nemanja Gudelj de missing link voor Ajax. De Amsterdamse club bevestigde woensdagmiddag de transfer van de middenvelder, die overkomt van AZ.

De Boer is blij dat Gudelj vanaf de zomer in de hoofdstad speelt. "We hebben gekeken naar wat voor soort spelers we missen in onze huidige selectie. Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat we zo nu en dan een bepaalde energie in het elftal missen", verklaart de Ajax-trainer op de clubsite.

"In bepaalde wedstrijden heb je spelers nodig die niet alleen op techniek het verschil kunnen maken, maar ook fysiek en qua uitstraling. Je moet af en toe een 'beukie' kunnen uitdelen. Christian Poulsen was daar twee seizoenen lang een goed voorbeeld van. Sinds zijn vertrek zijn we op zoek gegaan naar een andere speler die onze jonge selectie op sleeptouw kan nemen."

De Boer denkt met Gudelj een antwoord te hebben gevonden. "Met de komst van Nemanja hebben we nu iemand in huis die al die verschillende kwaliteiten verenigt én er een winnaarsmentaliteit aan koppelt. Hij laat niets aan het toeval over. Zowel binnen als buiten het veld. Hij is echt een voorbeeldprof."

In het kielzog van de Serviër maken ook broertje Dragi en vader Nebojsa de overstap naar Ajax. De Amsterdammers betalen naar verluidt zes miljoen euro. Gudelj tekende een vijfjarig contract.