Favoriet van Cruijff werkt met 'lachwekkend laag' budget: 'Die van de lage lonen'
Gewilde oud-Ajacied legt plannen uit

Favoriet van Cruijff werkt met 'lachwekkend laag' budget: 'Die van de lage lonen'

26-05-2015 10:55
10

Tscheu La Ling is volgens Johan Cruijff de ideale man om eind juni de vertrekkende directeur Michael van Kinsbergen op te volgen bij Ajax. Maar de oud-Ajacied heeft grootste plannen bij AS Trencin in Slowakije en ziet een overgang naar Amsterdam voorlopig niet zitten

La Ling kocht samen met een zakenpartner Trencin en wilde daarmee naar eigen zeggen een vliegwiel creëren voor een grote projectontwikkeling. Hij wil echter niet dat Trencin wordt gezien als een handelshuis. "Ik had geen trek in een tweede FC Utrecht of NEC", zegt hij tegen De Telegraaf. "Daar moeten de grote financiers ieder jaar de gaten in de begroting dichten. Trencin heeft een budget van 1,7 miljoen euro en dat wordt volgend seizoen verhoogd naar 1,8 miljoen. Lachwekkend laag, maar zo wordt iedere euro wel goed besteed."

La Ling geeft een voorbeeld van hoe hij zaken doet met op het oog onhaalbare spelers. "Toen ik Ryan Koolwijk (ex-NEC en FC Dordrecht, red.) benaderde, stelde ik me voor met 'ik ben Ling; die van de lage lonen'. Dan leg ik zo’n jongen uit dat hij hier zijn carrière een impuls kan geven. Ik garandeer iedere speler dat hij vanwege onze visie en begeleiding gewoon beter wordt en dus interessanter voor andere clubs." Met Koolwijk in de selectie won Trencin dit weekend het landskampioenschap.