De Vrij moet zich na laatste Serie A-duel alsnog melden in Hoenderloo
Hiddink haalt extra verdediger bij selectie

De Vrij moet zich na laatste Serie A-duel alsnog melden in Hoenderloo

26-05-2015 14:55

Stefan de Vrij is door bondscoach Guus Hiddink alsnog toegevoegd aan de voorselectie van het Nederlands elftal. De verdediger van Lazio Roma moet zich maandag 1 juni melden in Hoenderloo. Eerst speelt de oud-Feyenoorder nog de laatste competitiewedstrijd in de Serie A tegen Napoli.

De bondscoach gaf eerder nog aan de laatste wedstrijd van Lazio af te wachten, alvorens hij zou beslissen om De Vrij wel of niet toe te voegen aan de selectie. De verdediger wordt echter zo belangrijk geacht dat hij dinsdag al de uitnodiging van Hiddink kreeg. 

De verdediger had last van een knieblessure, maar herstelt sneller dan verwacht. De bondscoach hoopt dat hij in het belangrijke EK-kwalificatieduel met Letland (12 juni) een beroep kan doen op De Vrij. Of hij ook aan de aftrap kan verschijnen van de oefeninterland tegen de Verenigde Staten een week eerder is nog de vraag. Mogelijk wordt De Vrij dan gespaard. 

De lange rechtspoot maakte voor zijn club Lazio Roma in de voorbije week de negentig minuten en verlenging vol in de Italiaanse bekerfinale tegen Juventus. Maandagavond was hij daarnaast basisspeler tijdens de stadsderby tegen AS Roma.