Boskamp tipt trainer aan Rotterdammers: 'Komt uit de buurt en heeft passie'

Boskamp tipt trainer aan Rotterdammers: 'Komt uit de buurt en heeft passie'

29-05-2015 18:23
2

Hans de Koning deed deze een open sollicitatie bij Excelsior en Jan Boskamp adviseert de Kralingers om op de oproep van de scheidend FC Volendam-trainer in te gaan. Dat vertelde de analyticus in het voetbalpraatprogramma FC Rijnmond. Ook ging Boskamp in op de situatie van Jordy Clasie. 

Marinus Dijkhuizen staat op het punt om Excelsior in te ruilen voor het Engelse Brentford. De Koning zou de succestrainer maar al te graag opvolgen. Boskamp ziet dat wel zitten. "Hij komt uit de buurt en heeft passie."  De overstap van Dijkhuizen naar Engeland begrijpt hij maar al te goed. Zelf werkte de inmiddels gepensioneerde trainer in het verleden bij Stoke City.

"Alles wat je als trainer wil, wordt voor je geregeld", zo weet hij. "Maar je weet ook dat je van alles de schuld krijgt. Daarnaast is de beleving fantastisch. En ze zullen iets meer betalen dan bij Excelsior." 

Boskamp ging tijdens het programma ook in op de situatie rondom Feyenoord-captain Jordy Clasie, die de ambitie heeft om deze zomer een mooie transfer te maken. "Ik zie de grote topploegen niet komen. En de subtop ook niet. Dus hij moet heel goed nadenken over zijn keuze. Hier is Clasie de grote man en bij die andere clubs wordt het bikkelen om een vaste plaats in het elftal te krijgen. Ik hoop dat hij en Feyenoord er beter van worden. Twaalf miljoen is geen kattenpis."