Vijf clubs tonen belangstelling: Ajax gaat voor de best betalende club
"Zij willen het maximale bedrag"

Vijf clubs tonen belangstelling: "Ajax gaat voor de best betalende club"

10-06-2015 06:30
4

De jacht op de handtekening van Ruben Ligeon is geopend. Ajax neemt deze zomer afscheid van de verdediger en er zijn in elk geval vijf clubs die op de komst van de rechtspoot hopen. Dat zegt zaakwaarnemer Guido Albers tegen VoetbalPrimeur.

"Er zijn verschillende opties", begint Albers tegen deze site. "We focussen ons in elk geval op Nederland. Ruben is een heel goede voetballer, hij moet nu op zoek naar een club in de Eredivisie waar hij minuten kan gaan maken en de volgende stap kan zetten."

"Vijf clubs hebben belangstelling getoond", vervolgt de belangenbehartiger van de 23-jarige rechtsback, die het afgelopen halfjaar werd verhuurd aan NAC Breda. Aartsrivaal Willem II zou interesse hebben, maar dat is niet concreet. "Daar zijn we nu niet mee bezig."

Het kamp van Ligeon heeft het liefst komende week al duidelijkheid. "En we willen in elk geval voor eind juni weten waar hij volgend seizoen speelt. Het moet namelijk niet zo zijn dat Ruben zich weer bij Ajax moet melden", aldus Albers, die weet dat ook Ajax een stem heeft.

"Ruben wil uiteraard naar de beste club, de club die het hoogst op de ranglijst staat. En Ajax gaat voor de best betalende club, zij willen het maximale bedrag." Naast Willem II werden ook AZ en FC Utrecht al eens met Ligeon in verband gebracht. Zijn contract in de Arena loopt in 2016 af.