'Clasie kan profiteren van miljoenendeal tussen Koeman en Van Gaal'
Fransman op drempel van vertrek

'Clasie kan profiteren van miljoenendeal tussen Koeman en Van Gaal'

09-06-2015 17:53
3

Jordy Clasie kan mogelijk profiteren van de plannen van Louis van Gaal en Ronald Koeman. Manchester United en Southampton zijn in gesprek over Morgan Schneiderlin.

De Franse middenvelder heeft zijn zinnen gezet op een club die volgend jaar uitkomt in de Champions League en United voldoet in ieder geval aan die eis. De Daily Mail schrijft dat de kans op een zomertransfer groot is, omdat de besturen van de twee clubs het goed met elkaar kunnen vinden.

Schneiderlin moet op Old Trafford de plek van Michael Carrick innemen. De controleur van Manchester United kampt steeds vaker met pijntjes en is zeker niet drie keer per week inzetbaar voor Van Gaal. Daley Blind vulde de 'Carrick-rol' afgelopen seizoen vaak in, maar werd in de laatste fase van het seizoen vooral gebruikt als linksback. Schneiderlin moet ongeveer 35 miljoen euro kosten.

Met dat bedrag gaat Southampton de transfermarkt op. Koeman heeft reeds een wensenlijstje opgesteld, met twee namen bovenaan: Jordy Clasie (Feyenoord) en Idrissa Gueye (Lille). De Rotterdammers zouden achttien miljoen euro willen voor Clasie.