PSV ziet basisklant wellicht ooit weer terug: Met Brands en Cocu gesproken
"Ik kies heel bewust voor deze stap omdat het past in mijn carrière"

PSV ziet basisklant wellicht ooit weer terug: "Met Brands en Cocu gesproken"

01-07-2015 11:12
4

Het is niet uitgesloten dat Karim Rekik op termijn terugkeert naar PSV. Eerst vertrekt de verdediger echter naar Frankrijk, waar hij gaat spelen voor Olympique Marseille.

Rekik werd de afgelopen twee jaar door Manchester City verhuurd aan PSV en de Eindhovenaren hoopten daar een derde jaar aan vast te plakken. Marseille maakte dinsdagavond echter bekend dat er een principe-akkoord met City en Rekik is bereikt over een vierjarig contract.

"Ik kies heel bewust voor deze stap omdat het past in mijn carrière", legt hij uit aan het Eindhovens Dagblad. "Straks met Marseille tegen bijvoorbeeld Paris Saint-Germain, dan praat je over topwedstrijden."

Een eventuele terugkeer in Eindhoven is niet uitgesloten. "Met trainer Phillip Cocu en technisch manager Marcel Brands heb ik het bij PSV rustig doorgenomen en ze begrepen mijn wens. We hebben afscheid genomen en voor de toekomst niks uitgesloten."

Rekik hoopt met oog op komend seizoen op een basisplaats in Zuid-Frankrijk, helemaal nu het EK in 2016 eraan komt. "Ik wil in Frankrijk laten zien dat ik het Oranje-niveau aankan."