'PSV ging tot gaatje voor Heerenveen-talent: bedrag van 'meerdere tonnen''
Eindhovenaren slaan toe

'PSV ging tot gaatje voor Heerenveen-talent: bedrag van 'meerdere tonnen''

20-07-2015 12:39
6

PSV heeft ver moeten gaan om Albert Gudmundsson los te weken bij sc Heerenveen. Naar verluidt is er een bedrag van 'meerdere tonnen' betaald door de Eindhovenaren.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. PSV werkte op de achtergrond maandenlang aan de komst van Gudmundsson, die wordt gezien als een gigantisch talent. De achttienjarige middenvelder speelde sinds 2013 voor Heerenveen, nadat hij stage had gelopen bij onder meer Arsenal.

Gudmundsson kwam op de radar van PSV tijdens de Otten Cup, een jeugdtoernooi op De Herdgang. Hij meldt zich in eerste instantie bij de beloften van de Eindhovense club, die desondanks een serieuze transfersom overmaakte naar Heerenveen. Het gaat volgens het ED 'vermoedelijk om meerdere tonnen'. Gudmundsson had in Friesland nog een contract tot volgend jaar zomer.

De komst van Gudmundsson kreeg afgelopen weekend relatief weinig aandacht, mede door het feit dat PSV een ultradrukke week achter de rug heeft op transfergebied. Maxime Lestienne, Gaston Pereiro en Davy Pröpper kwamen naar de regerend landskampioen.