De Tien: transfervrije Nederlandse buitenkansjes

De Tien: transfervrije Nederlandse buitenkansjes

21-07-2015 10:10
4

Op de transfermarkt worden spelers soms voor de hoogste bedragen verkocht. Toch zijn er clubs die kunnen profiteren van een buitenkansje en een speler gratis kunnen oppikken. Onderstaand tien interessante Nederlandse spelers die momenteel zonder contract zitten.

10. Ronnie Stam
De 31-jarige Stam mocht vertrekken bij Standard Luik, maar heeft nog altijd zin in een nieuw avontuur. De oud-speler van NAC Breda kwam in het verleden ook uit voor Wigan Athletic en FC Twente. Stam, die als rechtsback veel opkomt en beschikt over een goed afstandsschot, traint nu mee met NAC om zijn conditie op peil te houden.

9. Collins John
John zit sinds juli 2014 zonder club. De aanvaller was ooit een groot talent bij Twente, maar raakte na zijn overstap naar Fulham in de vergetelheid. John speelde voor het laatst voor het Amerikaanse Pittsburgh Riverhounds, waar hij vijf keer scoorde. Kan hij wellicht nog een laatste dienst bewijzen bij een club uit de Eredivisie?

8. Khalid Boulahrouz
Voor Boulahrouz was het seizoen bij Feyenoord allerminst gelukkig. De centrale verdediger speelde slechts twaalf wedstrijden namens de Rotterdammers, waarin hij vaker niet dan wel een overtuigende indruk maakte. Toch beschikt de voormalig international over veel ervaring en kan hij dienen als nestor voor de jonge garde. Boulahrouz werd eerder gelinkt aan een overstap naar Denemarken.

7. Wout Brama
Brama staat nog altijd te boek als een clubheld bij FC Twente en speelde afgelopen seizoen uitstekend namens PEC Zwolle. De middenvelder had de mogelijkheid om langer bij te tekenen bij PEC, maar kwam er niet uit. In april kwam het bericht naar buiten dat Brama zou azen op een buitenlands avontuur.

6. Daniël de Ridder
Befaamd om zijn sterke dribbels en een speler met een verleden in diverse Europese topcompetities: De Ridder. Leek op weg naar Willem II, tot bleek dat het salaris van de aanvaller te hoog was. Ook Excelsior en het Japanse Gamba Osaka worden genoemd als mogelijk nieuwe club. De Ridder heeft zelf in ieder geval nog volop ambities.

5. Jan-Arie van der Heijden
Van der Heijden weigerde om zijn contract te verlengen bij Vitesse. De oud-Ajacied vertrekt het liefst naar het buitenland, maar kan ook de overstap maken naar een Nederlandse topclub. Feyenoord hoopt de verdediger, door een langdurige blessure bij vaste waarde Sven van Beek, over te nemen.

4. Demy de Zeeuw
In december 2014 bood De Zeeuw zijn diensten aan via LinkedIn. NAC Breda pikte de voormalig international op. In totaal speelde De Zeeuw twaalf wedstrijden in de Eredivisie, maar kon hij niet voorkomen dat NAC degradeerde naar de Jupiler League. De Zeeuw, die ervaring opdeed bij clubs als Ajax, Spartak Moskou en RSC Anderlecht, trainde al even mee bij Sheffield Wednesday

3. Ron Vlaar
De kans dat Vlaar binnen afzienbare tijd een nieuwe club vindt, lijkt erg klein. De centrale verdediger, die voorheen speelde bij Aston Villa, kampt met een ernstige knieblessure, waardoor hij vier maanden aan de kant staat. Als Vlaar echter weer helemaal fit is, is hij voor menig club een waardevolle versterking. 

2. Urby Emanuelson
Emanuelson speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor Atalanta Bergamo, wat achteraf geen succes bleek. De 29-jarige Amsterdammer, die de hele linkerflank kan bestrijken en een goede voorzet in huis heeft, mocht vertrekken bij zijn broodheer AS Roma en wordt nu gelinkt aan subtopper Genoa

1. Ibrahim Afellay
PSV hoopt zich nog altijd te versterken met oudgediende Afellay. Afellay maakte ooit furore bij PSV en verdiende daarmee een transfer naar FC Barcelona, waar hij ondanks een prima start uiteindelijk uit beeld raakte. Verhuurperiodes bij Schalke 04 en Olympiakos verliepen eveneens niet zoals gehoopt. Met het Champions League-seizoen in het verschiet, kan PSV zeker baat hebben bij de diensten van de ervaren international.