In het kort: Van Dijk ronde verder met Celtic, Twente wacht in spanning op spits

In het kort: Van Dijk ronde verder met Celtic, Twente wacht in spanning op spits

05-08-2015 20:40
3

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Celtic en CSKA ronde verder
Celtic heeft zich geplaatst voor de play-offronde van de Champions League. De landskampioen van Schotland speelde woensdagavond met 0-0 gelijk tegen Qarabag FK en door de eerdere 1-0 zege in eigen stadion, gaat Celtic nu door naar de laatste en allesbeslissende ronde. Virgil van Dijk stond bij Celtic negentig minuten op het veld. Nadir Ciftci speelde ruim een uur, Derk Boerrigter ontbrak wegens een blessure. 

Ook CSKA Moskou wist zich te plaatsen. Van Sparta Praag werd in Tsjechië met 3-2 gewonnen, onder meer dankzij twee treffer van Ahmed Musa (ex-VVV). In Rusland was het heenduel tussen de twee teams in 2-2 geëindigd. 

Twente in spanning
FC Twente wacht in spanning de ontwikkelingen rond Michael Olaitan af. De Nigeriaanse spits is deze week teruggekeerd naar Olympiakos om zijn papieren op orde te maken. In Griekenland krijgt hij een werkvergunning. Twente diende de aanvraag eind vorige week in en normaal gesproken gaan daar vijf tot tien werkdagen overheen, meldt Voetbal International. Olaitan moet vóór vrijdag 12:00 uur geregistreerd worden bij de KNVB, anders mag hij mag hij niet meedoen tegen FC Groningen. Dat duel wordt echter verboden als de aangekondigde politieacties doorgaan.

NEC - Ajax verplaatst
De competitiewedstrijd tussen NEC en Ajax is verplaatst. Het duel in Nijmegen wordt niet op zaterdag 22 augustus om 20:45 uur, maar een dag later om 14:30 uur gespeeld. Door de uitschakeling van de Amsterdammers in de derde voorronde van de Champions League speelt de club in de Europa League en die wedstrijden vinden op donderdagavonden plaats. Om voldoende rust te krijgen, is het duel met NEC uitgesteld.

Van Geel zwijgt tot september
Martin van Geel wil tot het einde van de transferperiode niet meer met de media praten, zo meldt RTV Rijnmond-verslaggever Jan Dirk Stouten op Twitter. Journalisten die nu om uitleg vragen over het transferbeleid van de technisch directeur worden niet te woord gestaan. Feyenoord zit in een cruciale fase van de transferperiode, met de nakende komst van Eljero Elia, Eric Botteghin en Michiel Kramer en het vertrek van Jean-Paul Boëtius.


PSV ziet seizoenskaartverkoop flink stijgen
PSV hoeft zich komend seizoen geen zorgen te maken over een matig gevuld stadion. Volgens het Brabants Dagblad loopt de seizoenkaartverkoop van de club 'als een trein'. De titelhouder heeft al 27.500 seizoenkaarten verkocht, bijna dertienhonderd meer dan vorig jaar. De fans lijken zich niets aan te trekken van de prijsverhoging van 3,5 procent die deze zomer werd doorgevoerd.

Sterrenkijken in Alkmaar
In Alkmaar wordt het zaterdag 5 september sterren spotten. Onder meer Luis Figo, Clarence Seedorf, Fabio Cannavaro, Edgar Davids en Edwin van der Sar doen dan in het AFAS Stadion mee in de wedstrijd tussen Laureus All Stars en Real Madrid Legends. De opbrengst van het duel gaat naar jeugdsportprojecten van Laureus Nederland. 

Excelsior vindt in Muyters weer nieuwe doelman
Tom Muyters staat komend seizoen onder contract bij Excelsior. De dertigjarige Belgische doelman heeft in Kralingen een verbintenis voor één jaar met een optie op nog een seizoen getekend. Muyters komt over van FC Eindhoven en speelde in het verleden ook voor onder meer MVV, PSV en VVV-Venlo. De Belg is na Filip Kurto en Mike Havekotte alweer de derde doelman die bij Excelsior tekent.

Zwarthoed twee jaar naar Deventer
Theo Zwarthoed speelt de komende twee seizoenen bij Go Ahead Eagles. De sluitpost komt transfervrij over van FC Volendam. "Theo kent de Jupiler League door en door en ook daarin kan hij erg belangrijk zijn", jubelt trainer Dennis Demmers. "Zijn keeperskwaliteiten kennen we, maar in de gesprekken kwam hij ook over als een ontzettend gemotiveerde prof, die alles wil geven voor de club."