Kargbo haalt uit naar KNVB: Ze geven gewoon een Afrikaan de schuld

Kargbo haalt uit naar KNVB: "Ze geven gewoon een Afrikaan de schuld"

26-08-2015 07:20
13

Ibrahim Kargbo is niet onder de indruk van het verhaal van de KNVB. De 33-jarige voetballer uit Sierra Leone is door de Volkskrant in verband gebracht met matchfixing. Daarop nodigde de integriteitscommissie van de KNVB hem uit voor een gesprek.

Dat gesprek had vorige week plaats in Antwerpen. Kargbo beantwoordde vragen van de drie man sterke delegatie van de KNVB over de verdachte wedstrijden tegen Feyenoord en Ajax in het seizoen 2009/2010. "Ze konden mij niet duidelijk maken waarop ze hun verdenkingen baseerden. Na een uur kon ik weer gaan", vertelt hij tegen Voetbal International.

"De KNVB-mensen noemden namen van andere spelers van Willem II. Daar moest ik dan op reageren. Al had ik er wel mee te maken gehad, dan nog ga ik nooit spelers achter hun rug om bedriegen tegenover mensen van de KNVB", vervolgt Kargbo, die zegt geen mailcontact te hebben gehad met de fixers. "Iedereen kan toegang hebben gehad tot mijn account."

"De mail stond niet in de krant, de KNVB kon hem ook niet laten zien. Maar op Wikipedia staat nu wel dat Ibrahim Kargbo een matchfixer is. Mijn carrière is kapot. Ik ben er klaar mee dat iedereen alleen maar shit over mij uitstort. Het is allemaal wel heel makkelijk. Ze geven gewoon een Afrikaan de schuld", besluit Kargbo.