De Boer meldt zich voor mogelijk drie Ajax-spelers: Dan weet je meer dan ik

De Boer meldt zich voor mogelijk drie Ajax-spelers: "Dan weet je meer dan ik"

03-09-2015 19:31
6

Het Nederlands elftal speelt donderdagavond een 'do or die-wedstrijd' tegen IJsland in de EK-kwalificatiereeks. Eén van de aanwezigen in de Arena is Frank de Boer.

De Ajax-trainer is er niet voor niets. "Davy Klaassen en Jasper Cillessen zullen waarschijnlijk gaan spelen, dus die wil ik wel in levende lijve zien", aldus De Boer tegenover AT5. Ook voor Jaïro Riedewald lonkt een plek in de basiself.

"Dan weet je meer dan ik", reageert De Boer verbaasd. "Mijn eerste gedachte was dat Bruno Martins Indi zou gaan spelen. Als dat zo is, zou het fantastisch zijn dat Jaïro zo snel al zijn debuut kan maken. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij het goed gaat doen."

De Boer verwacht dat Oranje het spel moet maken tegen IJsland. "Ik denk dat ze zich gaan ingraven en zullen wachten op hun kansen. Als Nederland niet de kracht heeft om daar doorheen te komen, dan kan het een 0-0 of een 1-1 worden. Laten we hopen dat Arjen Robben en Memphis Depay het op hun heupen gaan krijgen en er snel gescoord gaat worden zodat er meer ruimte gaat komen. Dan kan het zomaar 3-0 of 4-0 worden."