'Groot talent' van Feyenoord wordt aanvoerder: Niet makkelijk in privésfeer

'Groot talent' van Feyenoord wordt aanvoerder: "Niet makkelijk in privésfeer"

08-10-2015 19:47
6

Tonny Vilhena kan niet op een basisplek rekenen in dienst van Feyenoord, maar bij Jong Oranje is hij wél belangrijk. Fred Grim bombardeerde de middenvelder deze week tot zijn aanvoerder.

Vilhena is twintig jaar oud, maar ondanks die leeftijd al zeer volwassen, stelt de Jong Oranje-bondscoach. "Tonny speelt geen basis, heeft het niet makkelijk gehad in de privésfeer. Als je ziet hoe hij traint, dan staat er toch een jongen die wil laten zien wat hij kan, die een winnaar is", aldus Grim tegen RTV Rijnmond. "Vandaar dat ik hem vorige keer ook tweede aanvoerder heb gemaakt, en dat ik hem heel belangrijk vind voor dit team."

"Tonny ken ik al heel lang, vanuit de Feyenoord-jeugd. Tonny is een jongen die in mijn beleving altijd opviel, groot talent, goede speler. Wat ik heel mooi aan hem vind is dat hij een echte winnaar is. Er zit een goede kop op, hij heeft een enorme drive. Als je hem dan van dichtbij meemaakt, dan blijkt het inderdaad zo te zijn."

"We praten wel over zaken en over andere dingen buiten het voetbal. Aan de andere kant: het is een jongen die voor zijn leeftijd behoorlijk volwassen is. Hij durft belangrijke beslissingen te nemen", vervolgt Grim. "Hij dwingt het zelf af door goed te voetballen en zich als een professional op te stellen. Daar ben ik, nogmaals, heel blij mee."

Meer: Vilhena spreekt zich uit over Feyenoord-vertrek