Update: 'We werden nauwelijks serieus genomen door de KNVB'

Update: 'We werden nauwelijks serieus genomen door de KNVB'

27-11-2015 17:57
16

De Graafschap zit niet op één lijn met de KNVB. De hekkensluiter van de Eredivisie is het niet eens met de toewijzing van de arbitrage, zo meldt de Gelderlander.

De Graafschap neemt het vrijdagavond in Leeuwarden op tegen SC Cambuur. Danny Makkelie is de scheidsrechter van dienst, maar krijgt assistentie van Mario Diks en Hessel Steegstra. En laat die twee nou juist uit Friesland komen. Diks komt zelfs uit Leeuwarden, terwijl Steegstra uit Sneek komt.

De Graafschap is verbaasd over de toewijzingen en heeft inmiddels om opheldering gevraagd bij de voetbalbond, meldt de Gelderlander. Eerder werd Eric Braamhaar van het degradatieduel afgehaald, omdat de scheidsrechter vorige week een lezing gaf in de businessclub van de Superboeren.

Het is niet de eerste keer dat men in Doetinchem twijfelt aan de onafhankelijk van de arbitrage. Tegen Feyenoord (1-2 verlies) werd een doelpunt van Jan Lammers om onduidelijke redenen afgekeurd. Ook toen was Makkelie scheidsrechter. Hij is ook hoofdagent bij de Rotterdamse politie, wat zorgde voor de nodige ophef. 

Update: Peter Hofstede, technisch manager bij De Graafschap, noemt de actie van de KNVB 'bijzonder onhandig'. "Van Dick van Egmond (scheidsrechtersbaas KNVB, red.) kreeg ik te horen dat er niet meer gewisseld kon worden. Maar dit is natuurlijk heel dubieus. Je doet het als assistent-scheidsrechter nooit goed als je uit Leeuwarden komt. Dit is ook helemaal niet gebruikelijk", meldt hij aan Omroep Gelderland

Dat Braamhaar op verzoek van Cambuur van het duel werd afgehaald, omdat hij een lezing had gegeven bij De Graafschap, schiet in het verkeerde keelgat bij De Graafschap-bestuurder Hans Veldhorst. "Als je Braamhaar partijdig vindt omdat hij een lezing heeft gegeven bij ons, is het wel heel vreemd om dan een paar dagen later twee assistenten uit Friesland aan te stellen."