De Haan tovert nieuw systeem uit de hoge hoed: andere rol voor bankzitter

De Haan tovert nieuw systeem uit de hoge hoed: andere rol voor bankzitter

27-11-2015 15:39
6

SC Heerenveen-trainer Foppe de Haan heeft voor het thuisduel met Roda JC een verrassende rol in petto voor Stefano Marzo. De rechtsback, die dit seizoen alleen als invaller in actie kwam, mag als rechtermiddenvelder in de basis beginnen.

Dat doet Marzo in een 3-4-3-formatie, waardoor Pelé van Anholt naar de bank wordt verwezen. "In die rol vind ik Marzo beter passen dan Van Anholt. Daarbij komt dat Marzo op de training een fantastische instelling toont." Branco van den Boomen is een van de andere middenvelders. De Haan is benieuwd naar diens verrichtingen. "Als de ruimtes groot worden is hij kwetsbaar, maar als we het compact houden kan hij met zijn passing belangrijk zijn."

Joost van Aken keert na zes maanden blessureleed terug in de basis als vervanger van de geschorste Lucas Bijker. Jeremiah St. Juste is er niet bij vanwege een blessure. Jordy Buijs verdwijnt naar de bank door de terugkeer van Joey van den Berg. Hij moet Roda JC-topscorer Tom van Hyfte (vier goals) in bedwang gaan houden. "Van Hyfte is een sluipmoordenaar, hij weet zich heel slim vrij te lopen", aldus De Haan.