ADO bereikt akkoord met Wang en geeft duidelijkheid over financiële perikelen

ADO bereikt akkoord met Wang en geeft duidelijkheid over financiële perikelen

19-12-2015 12:28
10

ADO Den Haag lijkt voorlopig uit de acute financiële problemen te zijn. Onlangs meldde de residentieclub nog dat de situatie bedreigend was, omdat de Chinese eigenaar Hui Wang en zijn bedrijf United Vansen niet aan betalingsverplichtingen hadden voldaan. Inmiddels zou er een oplossing zijn gevonden voor dat probleem. 

ADO meldt dat zaterdag in een statement op de eigen website. 'De afgelopen weken hebben er intensieve en constructieve overleggen plaatsgevonden tussen de NV ADO Den Haag en haar grootaandeelhouder United Vansen (UVS). Tijdens deze gesprekken stond uiteraard de toekomst van de NV ADO Den Haag centraal. De gesprekken hebben een positief effect gehad op de relatie tussen ADO Den Haag en haar grootaandeelhouder UVS', zo valt er te lezen. 

'De door UVS onlangs aangehaalde en genoemde cultuurverschillen bleken wederzijds en zijn onderkend. Wederzijds begrip heeft de partijen inmiddels dichter bij elkaar gebracht, voor zover dit nodig was', gaat het schrijven verder. 'Uit de gesprekken bleek dat zowel de club ADO Den Haag als haar grootaandeelhouder UVS dezelfde visie voor ADO Den Haag delen.'

Zoals gezegd zijn ADO en Wang inmiddels tot een oplossing gekomen. De huidige nummer twaalf van de Eredivisie heeft nu 'een meer dan sluitende begroting voor het lopende seizoen'. Bovendien is de dreigende indeling in categorie 1 van de KNVB naar eigen zeggen afgewend.