Update: 'Ajax hoeft Mexicaanse verdediger niet, PSV kan rode loper uitrollen'

Update: 'Ajax hoeft Mexicaanse verdediger niet, PSV kan rode loper uitrollen'

26-12-2015 10:22
58

Ajax en PSV worden genoemd als mogelijke nieuwe werkgevers van de Mexicaanse verdediger Carlos Salcedo. De 22-jarige mandekker is al rond met een club in Europa, bevestigt hij tegenover de Mexicaanse krant AM.

Salcedo speelt momenteel voor Chivas Guadalajara in zijn geboorteland. Voor die club is hij dit seizoen een vaste waarde en verscheen hij in totaal 34 competitieduels binnen de lijnen. Eerder kwam hij in de Amerikaanse competitie uit voor Real Salt Lake. De rechtsbenige, 1.85 meter lange verdediger heeft vier interlands voor Mexico achter zijn naam staan.

Naast Ajax en PSV wordt ook Bayer Leverkusen aan Salcedo gelinkt. "Alles wat ik kan zeggen is dat de transfer rond is. Het is geregeld met de mensen van Chivas", laat de speler weten aan AM.

Een vergelijking tussen de clubs pakt nadelig uit voor Ajax. PSV heeft met Héctor Moreno en Andrés Guardado al twee Mexicanen onder contract, terwijl Leverkusen met Javier Hernandez eveneens over een landgenoot van Salcedo beschikt.

Update 10:22
Ajax heeft geen interesse in Salcedo. Dat meldt Mike Verweij, sportverslaggever van De Telegraaf, op Twitter. Volgens hem is de 22-jarige verdediger geen optie voor de Amsterdammers.