Chelsea wil twaalfjarig 'Nederlands' talent van Barça: Goed geld daar

Chelsea wil twaalfjarig 'Nederlands' talent van Barça: "Goed geld daar"

08-01-2016 08:49
13

De twaalfjarige Xavi Simons staat te boek als één van de grote talenten uit de opleiding van FC Barcelona. Hij maakte indruk tijdens een groot internationaal toernooi in Miami. En Chelsea is één van de clubs die contact heeft opgenomen met zijn vader Regillio Simons, die zelf nog in de Eredivisie speelde.

Jonge spelers moeten zich zien te wapenen tegen het grote geld, dat al op jonge leeftijd lonkt. Ook voor Simons, zo stelt zijn vader Regillio in The Daily Mail. "Overal zie je zaakwaarnemers. Zelfs toen Xavi nog jonger was, begonnen ze mij al te benaderen. Ze hadden allemaal aanbiedingen voor Xavi, wilden zijn agent worden. Ze boden schoenen, contracten en geld aan. Kan je het je voorstellen?"

"Zo zit de voetbalwereld tegenwoordig in elkaar. Je kan het niet stoppen. Dit moet voor veel ouders heel lastig zijn. Het gaat zo snel en als je geld nodig hebt, dan zijn er genoeg clubs die je veel geld bieden. Het is dan zelfs logisch dat je 'ja' zegt. Wij hebben dat niet nodig. We willen Xavi behoeden voor dit soort praktijken. Zijn ontwikkeling staat voorop. Daar gaat het om, niet om het geld", aldus Simons senior. "We hebben met Chelsea gesproken en je weet dat het geld daar goed is."

Lees ook: Simons neergezet als toekomstige aanvoerder van Barcelona