De Boer zet Ajax-deur wijd open voor Lens en Dost: Was al dichtbij

De Boer zet Ajax-deur wijd open voor Lens en Dost: "Was al dichtbij"

08-01-2016 15:15
50

Marc Overmars en Frank de Boer zijn aan handen en voeten gebonden in de jacht op een nieuwe spits. Mocht het duo van Ajax wél vrij baan krijgen, dan ligt de focus op een Nederlander.

De Boer heeft een duidelijke voorkeur voor een landgenoot. In dat kader vallen de namen van Jeremain Lens (Sunderland) en Bas Dost (VfL Wolfsburg). "Afgelopen zomer was de komst van Jeremain Lens dichtbij. Nu is hij nog steeds een optie. Bas Dost? Die zou zeker bij ons passen, gezien de ontwikkeling die hij doormaakt. De vraag is natuurlijk of het allemaal betaalbaar is", vertelt de trainer aan Voetbal International.

Lens heeft zichzelf in een lastig parket gebracht in Engeland, door te laat te komen voor een wedstrijdbespreking. Een week later deelde hij een doodschop uit in de Premier League-wedstrijd tussen Sunderland en Liverpool. The Black Cats betaalden in de zomer twaalf miljoen euro aan Dinamo Kiev. Ook de situatie van Dost is onzeker. De spits lijkt te azen op een vertrek bij Wolfsburg.

Ajax mag alleen een nieuwe spits halen als er minimaal één speler wordt verkocht. "Het is steeds aan ons om de rvc te overtuigen wat we nodig hebben", besluit De Boer volgens het weekblad. "Dat moeten zij juist van ons accepteren. Wij zijn de voetbalkenners."