Ajax wil niet transfermarkt op voor minder dan zes miljoen: 'Als je daaronder zit'

Ajax wil niet transfermarkt op voor minder dan zes miljoen: 'Als je daaronder zit'

06-02-2016 07:09
28

Ajax gaat niet de transfermarkt op voor een kleine vis. Trainer Frank de Boer geeft aan dat Ajax alleen spelers wil halen die direct van meerwaarde zijn voor zijn ploeg. De Amsterdammers wisten de afgelopen transferperiode echter geen spits te strikken.

Tot aan de slotdag van de transfermarkt hoopten de fans van Ajax op een aanvalsleider, maar die kwam niet. In plaats daarvan werd Richairo Zivkovic teruggehaald. Het beleid dat Ajax hanteert is inmiddels duidelijk. De Boer gaf daar vrijdag op de persconferentie nog uitleg over. Nu blijkt echter dat Ajax de transfermarkt niet bezoekt met minder dan zes miljoen euro op zak.

"We hebben sowieso het beleid dat we eerst moeten verkopen, willen we daadwerkelijk transfers van zes miljoen euro kunnen doen. Zit je daaronder, dan kun je niet die speler halen die je elftal daadwerkelijk beter maakt", stelt De Boer in De Telegraaf. Ajax wist echter geen spelers te verkopen, althans niet de spelers die verkocht mochten worden. "Het waren juist de jongens die op dit moment niet weg mogen (Ricardo van Rhijn, Thulani Serero, Davy Klaassen en Riechedly Bazoer, red.) die in aanmerking kwamen voor een transfer."