Update: Schreuder heeft 'slecht nieuws' voor NEC: 'Kan mijn ideeën kwijt'

Update: Schreuder heeft 'slecht nieuws' voor NEC: 'Kan mijn ideeën kwijt'

03-05-2016 09:30
4

NEC kan door één naam een streep zetten als kandidaat om Ernest Faber op te volgen. Alfred Schreuder was een van de namen die in Nijmegen werd genoemd, maar zijn toekomst ligt voorlopig bij Hoffenheim. De 43-jarige Schreuder blijft daar aan als assistent-trainer.

Schreuder heeft een mondeling akkoord bereikt over een nieuw, driejarig contract meldt De Telegraaf. Waarschijnlijk zet hij later deze week de handtekening onder zijn nieuwe verbintenis in Duitsland.

De voormalige trainer van FC Twente heeft het naar zijn zin bij Hoffenheim. Na zijn ontslag eind augustus in Enschede ging hij daarna samen met Huub Stevens naar Hoffenheim. Drie maanden geleden stopte Stevens vanwege gezondheidsredenen, maar bleef Schreuder aan.

Nu is hij assistent van Julian Nagelsmann. Onder de pas 28-jarige trainer is Hoffenheim uit een diep dal geklommen en heeft de club handhaving in de Bundesliga in eigen hand.

Update 9.30 uur: Alfred Schreuder heeft bevestigd dat hij voorlopig in Duitsland blijft. "Ik kan mijn ideeën kwijt en mijn inbreng wordt op waarde geschat. Daarnaast is de Bundesliga één van de sterkste competities van Europa. Voor mijn ontwikkeling als trainer is het goed om hier nog een tijd rond te kijken", zegt hij tegen Voetbal International.

Lees ook: Schreuder staat hoog op lijstje eredivisionist: 'Van wezenlijk belang'