Utrecht-spits neergehaald: 'Boymans die klaagt bij de pers, dat herken ik van AZ'

Utrecht-spits neergehaald: 'Boymans die klaagt bij de pers, dat herken ik van AZ'

04-05-2016 09:10
13

Ruud Boymans gooide afgelopen weekend na de zege op Vitesse de knuppel in het hoenderhok bij FC Utrecht. De 27-jarige spits is gefrustreerd door een gebrek aan speeltijd. Michael Mols kan zich die onvrede wel voorstellen.

Niemand in de Utrecht-selectie heeft een hoger doelpuntenmoyenne dan Boymans, die tien keer scoorde in veertien duels. "Aan de andere kant begrijp ik Erik ten Hag ook wel weer. Het is fijn om een speler als Boymans in te laten vallen. Dat zag je tegen Vitesse (1-3). Hij forceert direct iets. De tegenstander moet zich dan wapenen. Ik kan me voorstellen dat met Nacer Barazite als invaller zoiets niet zou gebeuren", zegt Mols in het Algemeen Dagblad.

De Domstedelingen nemen het nu bovendien met een getergde Boymans op tegen AZ, de directe concurrent in de strijd om een Europa League-ticket. Alleen een overwinning met drie doelpunten verschil volstaat zondag voor Utrecht. Mols denkt niet dat het AZ-verleden van Boymans nog meespeelt. "Hij is daar misschien niet geslaagd, maar persoonlijk zou ik zoiets al lang achter me hebben gelaten", aldus de oud-international.

Boymans had in Alkmaar vooral problemen met trainer Gertjan Verbeek, die de voorkeur gaf aan Jozy Altidore. "Wat ik nu zie, Boymans die zijn beklag doet over zijn reservebeurt en daarover klaagt bij de pers, dat herken ik van AZ", stelt Verbeek. "Ik vind dat hij nu net zo weinig recht van spreken heeft als toen, want net als in Alkmaar is hij nauwelijks fit."