Voldoening in Doetinchem ondanks negatief slot: 'Mag je absoluut trots op zijn'

Voldoening in Doetinchem ondanks negatief slot: 'Mag je absoluut trots op zijn'

22-05-2016 21:31
5

Na een 1-1 gelijkspel in eigen huis tegen Go Ahead Eagles is De Graafschap er niet in geslaagd om op eigen kracht zich te handhaven in de Eredivisie. Ondanks het zure einde van het seizoen kijkt trainer Jan Vreman wel met een goed gevoel terug op het afgelopen seizoen van De Superboeren.

"Je hebt wel een soort gevoel van trots, maar de teleurstelling is heel erg groot omdat je het niet rechtstreeks gehaald hebt, wat je heel graag wilde", aldus de oefenmeester op de clubsite van De Graafschap. "Natuurlijk in een hele moeilijke uitgangspositie, met een 4-1 achterstand. We hebben er alles in gelegd om dat om te draaien en we hebben ook de mogelijkheden gehad. Die manier, en in feite het hele jaar door, daar mag je absoluut trots op zijn."

Ook de eigen aanhang was trots op hun club, want na afloop gingen de spelers op de schouders van de fans. "Dan zie je wel dat we iets goeds hebben gedaan. De spelers hebben zich helemaal leeg geknokt en dat moest ook. Op basis daarvan hebben we een goede wedstrijd gespeeld. Maar het was niet voldoende. Als je het resultaat buiten beschouwing laat, is het een schitterend seizoen geweest."

Het gesprek van de dag in Doetinchem ging echter vooral over een select groepje supporters van de thuisclub dat feestvierende spelers van Go Ahead Eagles na afloop aanviel "Ik heb niet alles kunnen zien, maar er gebeurde wel wat. Ik vind dat het absoluut niet bij ons hoort. Ik denk dat het gros hier niks aan kan doen. Hopelijk kunnen we die enkeling er tussenuit pikken."