'Echte Vitesse-speler' vertrekt tegen transfersom uit Arnhem: 'Daarom verkopen'

'Echte Vitesse-speler' vertrekt tegen transfersom uit Arnhem: 'Daarom verkopen'

20-06-2016 16:23
2

Renato Ibarra gaat Vitesse verlaten. De aanvaller stapt over naar het Mexicaanse Club America, zo maken de Arnhemmers bekend op de website. Zo komt er een einde aan een vijfjarig huwelijk tussen de twee partijen.

De transfer was al in kannen en kruiken en wordt nu ook door Vitesse aangekondigd. Ibarra maakte in 146 officiële duels minuten voor de club en scoorde twaalf keer. De speler uit Ecuador heeft een speciaal plekje bemachtigd in Arnhem. "Renato heeft vijf seizoenen gevoetbald in Arnhem. In die seizoenen heeft hij zich ontwikkeld tot een echte Vitesse-speler", stelt Mo Allach, technisch directeur van Vitesse.

"De combinatie van een aflopend contract en een nieuwe sportieve uitdaging heeft ons doen besluiten om tot verkoop over te gaan. Daarnaast creëerde de doorstroom van eigen talenten uit de Academie ruimte voor een transfer. Ik hoop dat Renato zich verder kan ontwikkelen bij Club America en in het nationaal team en ik wens hem veel succes in de toekomst", aldus de td. Hoeveel Vitesse vangt, is niet bekendgemaakt.