De Graafschap wil groot KNVB-geheim ontrafelen: 'Wij willen de namen'

De Graafschap wil groot KNVB-geheim ontrafelen: 'Wij willen de namen'

22-06-2016 08:59
99

De Graafschap gaat op korte termijn om tafel met Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal van de KNVB. De Superboeren willen de nodige antwoorden hebben op vragen naar aanleiding van het besluit van de beroepscommissie om de straf van FC Twente terug te draaien.

"Het is niet zo dat we gezellig een kopje koffie gaan drinken met Bert van Oostveen. We willen bevredigende antwoorden. Anders kijken we verder. De kans dat er een rechtszaak komt, staat nog steeds fier overeind", laat commercieel directeur Martine Zuil optekenen door De Gelderlander. De Graafschap ziet wel wat in een constructie met een negentiende club in de Eredivisie, maar de KNVB wil daar niet aan.

Overigens willen de Achterhoekers meer transparantie van de voetbalbond. Zo wil de club weten wie zitting hadden in de beroepscommissie. Die namen bleven tot op heden geheim. "Een intrigerende kwestie. Wij hebben het recht om te weten welke mensen die uitspraak uiteindelijk hebben gedaan. Het is niet zo dat wij hun namen vervolgens op grote plakkaten langs de weg aanplakken, maar het moet allemaal wel transparant zijn."