Update: Van der Wiel-transfer in kannen en kruiken: rugnummer 23 voor back

Update: Van der Wiel-transfer in kannen en kruiken: rugnummer 23 voor back

04-07-2016 13:48
9

Gregory van der Wiel begint de week met een contractondertekening bij een nieuwe club. De rechtsachter tekent maandag een vierjarig contract bij Fenerbahçe.

Dat de Oranje-international voor de Turkse topclub ging spelen, hing al een paar dagen in de lucht. Zondagavond arriveerde hij op het vliegveld van Istanbul. Maandag meldt Fener dat Van der Wiel medisch gekeurd wordt. Volgens De Telegraaf heeft hij met de club een akkoord over een verbintenis voor vier seizoenen bereikt.

Fenerbahçe doet ondertussen weinig geheimzinnig over de aanstaande deal. De club stuurt maandag de ene na de andere foto via Twitter de wereld in. Ook is een video gemaakt van de aankomst van Van der Wiel op de club. De verdediger komt over van Paris Saint-Germain, waar hij geen zicht meer had op speelminuten en is vervangen door de Belg Thomas Meunier. Bij Fenerbahçe wordt hij ploeggenoot van Robin van Persie.

Update 13.48 uur: De transfer van Gregory van der Wiel is helemaal in kannen en kruiken. De verdediger stapt transfervrij over van Paris Saint-Germain naar Fenerbahçe, dat hem maandagmiddag aan pers en publiek voorstelde. Van der Wiel zal in Istanbul met rugnummer 23 gaan spelen en tekent voor vier seizoenen.