PSV tovert Duitse routinier uit hoge hoed: 'Toen hebben we hem al eens gepolst'

PSV tovert Duitse routinier uit hoge hoed: 'Toen hebben we hem al eens gepolst'

11-07-2016 12:40
14

PSV heeft zijn kersverse aanwinst Daniel Schwaab maandagmiddag gepresenteerd. De Duitse verdediger werd eerder op de dag verrassend vastgelegd. Schwaab, oud-speler van onder meer VfB Stuttgart en Bayer Leverkusen, was volgens technisch manager Marcel Brands al langere tijd in beeld in Eindhoven. 

"We kennen Daniel al uit zijn tijd bij Bayer Leverkusen en de Duitse nationale jeugdploegen. Toen hij bij Bayer speelde hebben we hem al eens gepolst", tekent het digitale thuis van de landskampioen op uit de mond van Brands. 

"Destijds koos hij voor Stuttgart, maar we zijn hem altijd blijven volgen. Deze zomer meldden we ons opnieuw en hij heeft er vervolgens goed over nagedacht, Eindhoven verkent en verdiept in PSV. We zijn ontzettend blij dat hij hier heeft getekend."

Schwaab (27) heeft veel zin in zijn avontuur in Eindhoven. "Ik was hier twee weken geleden voor het eerst en had toen een supergesprek met Brands. Hij heeft me volledig overtuigd om hier te komen spelen. Hij heeft me uitgelegd hoe PSV wil spelen en dat is op een manier zoals ik het ook graag doe. Daarom heb ik deze stap gemaakt."

Lees ook: Wie is Daniel Schwaab? 6 dingen die je over de nieuwe PSV'er moet weten