Update: 'Fiorentina en Feyenoord nog half miljoen verwijderd van akkoord'

Update: 'Fiorentina en Feyenoord nog half miljoen verwijderd van akkoord'

17-07-2016 11:50
11

Karim Rekik mag zich in de belangstelling verheugen van Fiorentina. De club uit Florence is naarstig op zoek naar defensieve versterkingen en werd onlangs ook al in verband gebracht met Sven van Beek.

Volgens Sky Sport Italia voldoet Rekik aan de profielschets van Fiorentina. De 21-jarige voormalig PSV'er heeft een zeer moeizaam seizoen achter de rug bij Olympique Marseille, dat hem in de zomer van 2015 voor vijf miljoen euro overnam van Manchester City. Met de Franse club eindigde Rekik op een teleurstellende dertiende plaats in de Ligue 1. Zelf kon hij in 24 competitiewedstrijden ook niet overtuigen.

Desondanks heeft de enkelvoudig international, die tot medio 2020 vastligt bij Marseille, voldoende indruk gemaakt op Fiorentina, dat verlegen zit om verdedigers. Om die reden werd ook Van Beek al aan l'OM gelinkt. Naar verluidt werd op de Feyenoord-verdediger al een bod van vier miljoen euro gedaan. Hoeveel Rekik moet kosten, is niet duidelijk.

Update 11.50 uur: Fiorentina is zeer concreet voor Sven van Beek. Volgens de Italiaanse sportjournalist Alfredo Pedullà zijn de clubs nog maar een half miljoen verwijderd van een akkoord. Aanvankelijk vroeg Feyenoord vijf miljoen euro voor de verdediger, terwijl Fiorentina een openingsbod deed van 3,5 miljoen.