Update: Transfer Te Vrede lijkt dichtbij te komen, spits laat training schieten

Update: Transfer Te Vrede lijkt dichtbij te komen, spits laat training schieten

19-07-2016 15:05
21

SC Heerenveen en Mitchell te Vrede nemen mogelijk na een jaar weer afscheid van elkaar. De spits is in onderhandeling met een club uit Rusland. De 24-jarige Te Vrede kwam vorige zomer over van Feyenoord, maar maakte in Friesland geen indruk.

Heerenveen is bereid om mee te werken aan een vertrek, want volgens De Telegraaf heeft Heerenveen een akkoord met de Russen. Om welke club het precies gaat is vooralsnog onduidelijk. Het gaat in ieder geval om eentje uit de Premjer Liga. De Friezen wachten af welke keuze Te Vrede maakt.

De spits kan ook naar Turkije, maar gezien de situatie in dat land zit hij dat niet zitten. Ook elders in Europa bestaat belangstelling voor hem. Als er geen concreet bod uit een ander land komt, kiest Te Vrede voor Rusland.

Te Vrede beschikt bij zijn huidige werkgever over een contract tot medio 2017. Hij werd een jaar geleden gehaald als opvolger van de vertrokken topscorer Mark Uth. In het Abe Lenstra stadion viel de oud-Feyenoorder tegen. In de spitspositie was het constant stuivertje wisselen met concurrent Henk Veerman. Te Vrede maakte tien doelpunten in Friese dienst.

Update 10.30 uur: Volgens FOX Sports zijn er twee Russische clubs geïnteresseerd in de diensten van Mitchell te Vrede: Fk Ufa en FK Ural. Beide clubs hopen de spits van sc Heerenveen snel te kunnen presenteren. Te Vrede overweegt een stap naar Rusland serieus. Eerder was ook FC Eindhoven-spits Jinty Caenepeel in beeld bij Ufa.

Update 15.05 uur: Een transfer van Te Vrede lijkt dichtbij te komen. De spits ontbreekt dinsdag op het trainingsveld van de Friezen, zo meldt FeanOnline. Heerenveen heeft nog niet laten weten waarom de speler verstek laat gaan.