Update: Topkandidaat Engels bondscoachschap enthousiast: 'Wie wil dat niet?'

Update: Topkandidaat Engels bondscoachschap enthousiast: 'Wie wil dat niet?'

19-07-2016 20:35
2

De Engelse voetbalbond ziet in Steve Bruce een kandidaat om Roy Hodgson op te volgen als bondscoach. De huidige trainer van Hull City heeft een eerste oriënterend gesprek gevoerd met de bond.

Dat bevestigt Hull dinsdag via de officiële kanalen. 'We kunnen bevestigen dat manager Bruce informele gesprekken met betrekking op de Engeland-baan heeft gevoerd', schrijft de club. 'Tot op heden is er door de FA geen officiële toenadering tot hem gezocht. We hopen dat de FA een snel besluit neemt om verdere speculatie te voorkomen.'

Hull schrijft dat het niet zit te wachten op een onrustige voorbereiding. Bruce werkt sinds juni 2012 als trainer van Hull. Daarvoor was hij al manager van Sunderland, Wigan Athletic, Birmingham City, Huddersfield Town en Sheffield United. Naast de 55-jarige Bruce werd ook Sam Allardyce (61) aan de vacature gelinkt.

Na de uitschakeling op het EK in Frankrijk werd door veel Engelse media aangedrongen op een buitenlandse topcoach. De FA lijkt daar dus echter geen gehoor aan te geven.

Update 20:35: Steve Bruce heeft tegenover Sky Sports enthousiast gereageerd op zijn kandidaatschap voor het Engelse bondscoachschap. "Wie wil dat nou niet als je Engels bent? Het is het hoogst haalbare voor een Engelsman. Ik ben enorm gevleid en dankbaar dat ze mij zelfs al overwegen."