Makelaar ontsteld: 'Ik heb alleen maar kritiek vanuit Nederland gehoord op Milik'

Makelaar ontsteld: 'Ik heb alleen maar kritiek vanuit Nederland gehoord op Milik'

27-07-2016 07:08
14

Ook in Polen is met verbazing gereageerd op de op handen zijnde toptransfer van Arek Milik. Jan de Zeeuw, een voetbalmakelaar die in de afgelopen 28 jaar Poolse voetballers naar Nederland haalde, twijfelt of het een verstandige zet is van de spits.

"Ik heb hier het afgelopen jaar alleen maar kritiek vanuit Nederland gehoord op Milik. Ik heb vaak aan Poolse media moeten uitleggen wat er met hem gebeurde bij Ajax", zegt De Zeeuw, die onder meer Jerzy Dudek naar Feyenoord haalde, in De Telegraaf. De makelaar woont zelf al jaren in Gdansk. Hij staat versteld van de transfersom van 35 miljoen euro die Napoli op tafel legt.

"Milik was nog lang niet uitgeleerd in Amsterdam. Voor hem zou het beter zijn geweest als hij nog een seizoen bij Ajax was gebleven. Maar als clubs met zulke grote bedragen gaan smijten, dan is iedere speler daar gevoelig voor", aldus De Zeeuw, die stelt dat Poolse voetballers technisch en tactisch een achterstand hebben als ze bij buitenlandse clubs arriveren.

"Eigenlijk had hij alleen een goed linkerbeen toen hij bij Ajax kwam", zegt De Zeeuw over Milik. "Het is een goede deal voor de club en voor de speler, maar hij had bij Ajax nog veel kunnen leren."