Belgisch international neemt vrijwillig op de bank plaats: 'Geen zin om te spelen'

Belgisch international neemt vrijwillig op de bank plaats: 'Geen zin om te spelen'

31-07-2016 09:47
1

Zenit Sint-Petersburg trapte zaterdag het Russische voetbalseizoen af, maar deed dat zonder Axel Witsel. De Belgische international staat voor een vertrek en werd door trainer Mircea Lucescu dan ook op de bank gezet.

De 27-jarige Witsel is al jaren een vaste waarde binnen het Russische team, maar volgens Lucescu is de middenvelder er met zijn hoofd momenteel niet bij. De Roemeen wil enkel gemotiveerde spelers, waardoor Witsel tegen Lokomotiv Moskou op de bank begon. "Hij wil Zenit verlaten. Hij had niet veel zin om te spelen en wilde een blessure vermijden", klonk het kortaf in de Russische pers.

Opvallend genoeg moest Witsel in de tweede helft alsnog opdraven. "Na de rust wilde ik wisselen. Ik heb hem gevraagd of hij klaar was om te spelen en hij zei ja. Deze situatie zal wel opgelost moeten worden voor het einde van de transferperiode. Ik ga proberen hem te overtuigen om toch te spelen voor de ploeg, want we hebben zijn ervaring nodig", vertelde Lucescu.

Ook Witsel kon Zenit zaterdag niet meer voor puntenverlies behoeden. Het treffen met Lokomotiv eindigde in 0-0. De Rode Duivel werd zaterdag nog in verband gebracht met een transfer naar Juventus.